Mobilier scolar Craiova

Spatiul scolar este din ce in ce mai important, mai ales in ceea ce priveste designul si mobilierul scolar. Exista multe studii care au aratat ca studierea nu mai depinde doar de abilitatile studentilor si profesorilor, ci ca locul in care se desfasoara capata din ce in ce mai multa importanta.

Nevoile educationale variaza in timp. Una dintre cele mai discutate de cativa ani este importanta bunastarii emotionale in membrii clasei, care se realizeaza prin crearea de spatii confortabile cu anumite caracteristici. Vezi aici mobilier scolar Craiova.

Acestea se afla, in mare parte, in culorile folosite in crearea sa. Spatiile albe complet sau nedecorate nu ajuta prea mult la promovarea asocierii care face creierul locurilor educationale cu spatii creative si distractive.

Mobilier scolar Craiova - Importanta mediului fizic

Unul dintre factorii cheie, dupa cum arata aceste studii, este mediul fizic. Aceasta este cea cu care se raporteaza in fiecare zi atat elevii, cat si profesorii, astfel incat utilizarea elementelor functionale devine de o importanta capitala.

Mai bine sa se creeze spatii colorate

Culorile sunt foarte importante pentru creierul nostru si ne influenteaza foarte mult emotiile. Prin urmare, trebuie sa lasam deoparte culorile neutre si plictisitoare pentru a umple clasele cu culori luminoase, vesele, care transmit distractie.

Mobilierul scolar ar trebui sa fie de culori vesele, indepartandu-se de ideea preconceputa ca acele tipuri de mobilier care abia au culoare sunt mult mai bune. Prezenta aceluiasi lucru incurajeaza foarte mult creativitatea elevilor, ajutand la o dezvoltare mai buna.

Creativitatea ca punct cheie

Desi exista inca oameni care se intreaba cum poate ajuta creativitatea atunci cand studiaza alte tipuri de subiecte mai analitice, cum ar fi matematica, este dovedit ca este un factor de luat in considerare.

Si este pentru ca, daca dorim sa formam studenti competenti si care au o pregatire completa, trebuie sa ne asiguram ca partea creativa si distractiva este dezvoltata in acelasi timp cu cea stiintifica. In prima se afla zona cea mai fizica si emotionala a fiintei umane, astfel incat dezvoltarea ei este din ce in ce mai importanta. De fapt, acesta este punctul in care cele mai bune scoli internationale care au o mai mare recunoastere la nivel mondial doresc sa ajunga.

Tonuri vii in mobilierul scolar

Mobilierul scolar nu inseamna doar mobila pentru elevi, ci trebuie sa se tina cont si de masa profesorului sau de scaunele acestora. Utilizarea tonurilor rosii, de exemplu, imbunatatesc starea de spirit a celor prezenti in clasa, in special a persoanelor mai susceptibile de a avea ganduri negative sau pesimiste in minte.

O recomandare, cu toate acestea, nu este de a utiliza prea multe culori, dar sa o faca in masura sa corecta si de a gasi o calea de mijloc. Principalul lucru nu este sa avem spatii frumoase, ci sa realizam acea schimbare pe care trebuie sa o cautam atat de mult.

Decorare, dar fara abuz

Acelasi lucru este valabil si pentru decorare. Cel mai bun lucru este sa aveti elementele necesare in clase, precum si sa stiti cum sa le alegeti, sa creati spatii pline de armonie si care sunt utile utilizatorilor lor.