Mobilier scolar pe comanda Craiova

Copiii nostri isi dedica o treime din zi in zi activitatilor scolare, motiv pentru care mobilierul  trebuie adaptat criteriilor de baza ale ergonomiei pentru a evita riscurile ulterioare pentru sanatatea lor. De aceea, o varianta buna este aceea de a apela la mobilier scolar pe comanda Craiova.

Avantaje mobilier scolar pe comanda Craiova

Mobilierul scolar trebuie adaptat nevoilor si caracteristicilor antropometrice ale celor mici. La proiectarea lor, conform standardelor internationale, trebuie sa se tina seama de varsta si marimea copiilor.

In acelasi mod, trebuie sa va ganditi si la sarcinile pentru care vor fi folosite, deoarece de acolo puteti concepe desenele. Acelasi mobilier nu va fi utilizat intr-o clasa normala ca in sala de calculatoare sau in sala de jocuri sau sala de mese, de exemplu. Fiecare spatiu are o nevoie specifica de utilizare, iar mobilierul scolar trebuie adaptat fiecarui tip de utilizare.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un mobilier scolar bun?

Respectarea acestor recomandari va permite copilului dumneavoastra sa fie confortabil si in siguranta in timpul activitatilor scolare. In plus, va ajuta la imbunatatirea performantei mobilierului si a durabilitatii acestuia. Dimensiunea trebuie sa fie adecvata varstei, dimensiunii si cresterii elevului.

  • De preferat, scaunul trebuie sa fie reglabil atat in inaltime, cat si in partea de jos si din spate a scaunului, pentru a favoriza o postura corecta atunci cand sta asezat: picioarele in unghi drept, spatele drept si sprijinit pe spate si picioarele sprijinindu-se pe pamant.
  • Daca nu se folosesc scaune reglabile, este convenabil sa se foloseasca modelul adecvat pentru fiecare varsta si sa se recurga la scaune care se adapteaza curbelor anatomiei, scaune pivotante.
  • Tabelul de studiu trebuie adaptat la inaltime si sa aiba o suprafata care combina inclinatia si orizontalitatea. Cu aceasta, ar trebui sa se solicite ca elevul sa nu fie fortat sa-si flexeze trunchiul si / sau gatul prea mult atunci cand este randul sau sa scrie, sa citeasca, sa deseneze etc.
  • Combinatie adecvata de scaun de masa: Ambele variabile trebuie luate in considerare, deoarece utilizarea unui scaun care nu este recomandat pentru inaltimea copilului il determina sa suprasolicite partea coloanei vertebrale, sa nu-si odihneasca picioarele pe pamant si sa nu foloseasca spatarul.
  • Mobilierul scolar ar trebui sa poata functiona pentru munca individuala si de grup.
  • Cautati intotdeauna obiecte cu materiale de inalta durabilitate si evitati structurile care in cele din urma ruginesc, cum ar fi cele metalice.
  • Colturile ar trebui sa fie rotunjite, iar mobilierul nu ar trebui sa aiba zone in care copiii sa-si poata lipi degetele sau sa se raneasca.
  • Vopselele, adezivii si materialele utilizate in constructia mobilierului nu trebuie sa fie toxice sau periculoase.
  • O clasa de scoala nu are doar scaune si mese: exista rafturi, biblioteci si alte mobilier organizational care pot fi avute in vedere. Durabilitatea este un factor important de luat in considerare atunci cand alegeti oricare dintre acestea.

In ceea ce priveste mobilierul scolar, se inoveaza mereu si este nevoie intotdeauna de modele noi, colorate in substante fara aditivi nocivi care sa asigure un bun suport pentru copii, zi de zi.